ТЕЧ ОТ ТОАЛЕТНО КАЗАНЧЕ

Откриване и отстраняване на теч от тоалетно казанче от водопроводчик за гр.София 0877 222 977

!!!

Използвайте само качествени ВиК части и така ще предотвратите нежелани от никого аварии и наводнения.

Тоалетните казанчета се делят на четири основни вида в зависимост от материалът, от който са изтаботени.

  • Пластмасово тоалетно казанче
  • Чугунено тоалетно казанче
  • Керамично тоалетно казанче
  • Тоалетно казанче за вграждане

Независимо от какъв материал е изработено, всяко казанче има едно и също предназначение и представлява резервоар за съхранение на вода.

 Във всички тоалетните казанчета имат два основни механизма, единият е  пълнещ (поплавък), а другият изпразващ.

На пръв поглед тоалетното казанче изглежда прост уред, който веки би могъл да поправи, но на практика изобюо не е така. Повечето хора, които се опитват сами да ремонтират тоалетните казанчета, в повечето случаи не успяват и допускат груби грешки при инсталирането на двата механизма.

Ние смятаме, че ремонта на тоалетното казанче изисква специални умения, знания и голяма практика.

Теч от тоалетно казанче може да се появи по два начина

  • Теч в тоалетната чиния
  • Теч извън тоалетната чиния

Когато течът е в тоалетната чиния, тогава пълнещият механизъм, или така начереният от всички поплаък е повреден или направо е за смяна. Неговото предназначение е да отваря и затваря потока на вода в казанчето.Ако той е повреден и не може да спре притока на вода, след като казанчето се напълни водата започва да изтича през изпразващият механизъм в тоалетната чиния. Това е ясен признак, че пълнещият механизъм е за смяна.

Когато повредата е в изпразващият механизъм, тогава се наблюдава периодично включване и изключване на пълнещият механизам, без да използвана водата в казанчето. В този случаи е повредено отварящото и затваряо устройство на изпразващия механизъм. То педставлява бутало с хумено уплътнение. С течение на времето това устройство се износва и идва момент когато не може да задържи събраната вода в казанчето. Тогава се появява тънка струя вода в тоалетната чиния и пълнеюият механизъм непрекъснато се вкючва и допълва изтеклото количесто вода, дори и минимално.

Когато се появи теч около тоалетната чиния, това означава, че механизмите в казанчето са изправни причината трябва да се търси в гумени уплътнения, пластмасови тръби и снадки, крепежни елементи свързващи тоалетна с казанче, мека връзка за чиста вода, мека връзка за мръстна вода, гумен маншон за отходна вода или спирателен кран на тоалетна.

Ние ви предлагаме гарантирано откриване и отстраняване на теч от тоалетно казанче, смяна на механизми на тоалетно казанче, смяна на спирателен кран преди тоалетна, демонтаж и монтаж на меки връзки за чиста и мръсна вода, аварийни ВиК услуги и квалифициран персонал.

24/7

ДЕНОНОЩНИ ВИК УСЛУГИ

100%

КОРЕКТНИ И ДОСТЪПНИ ЦЕНИ

100%

КАЧЕСТВЕНИ ВИК УСЛУГИ

100%

ОБСЛУЖВАНЕ НА ЦЯЛА СОФИЯ

АВАРИИТЕ НЯМАТ ПОЧИВКА, НИЕ СЪЩО

10 години опит

И
Доволни клиенти